Torsdag - verdens bedste banankage

Så er det torsdag, og køkkenet er garanteret helt klar til en overhaling. Først udfører vi lige mindstemålene. Når køkkenet er rent, så tag lige og kig dig omkring og giv dig selv et ordentligt klap på skulderen! Jeg må indrømme, at jeg synes det er SÅ fedt at gå på weekend, nu hvor man ligesom er kommet lidt med i løbet af ugen. Der er stadig en del vasketøj m.m., der venter på mig til weekenden, men jeg har en helt anden følelse af at have Styr på det, end jeg havde før, da det hele altid lå og ventede som en kæmpe uoverskuelig opgave til weekenden.

Og dagens forkælelse i køkkenet består i at bage verdens bedste banankage. Den er tilmed supernem, og den bliver kun bedre af at stå et par dage (gerne i køleskabet).



Du skal bruge:

200 g. smør
400 g. sukker
4 æg
5 modne bananer (store)
1,25 dl. kærnemælk
½ tsk. salt
2 tsk natron
375 gr. mel
200 g. mørk guldbarre eller Marabou

Glasur:
Flormelis
Cacao

Philips køkkenvægt 349,-



Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker sammen til en grynet masse. Tilsæt æggene et ad gangen. Mos bananerne og tilsæt dem. Tilsæt kærnemælk og salt. Bland mel og natron og tilsæt blandingen lidt ad gangen. Rør til dejen er ensartet.

Philips håndmixer 399,-


Hak chokoladen groft (det gør ikke spor, at det er store stykker :) ) og vend den i dejen med en ske eller dejskraber.

Kagen passer i de små, høje bradepander, man ofte kan købe i supermarkederne, hvor der er et smart plastiklåg med håndtag på (så er kagen nem at have med). Kagen bages 25 minutter ved 200 grader.

Når kagen er kølet af (bag den evt. om aftenen og læg glasur på næste morgen), blander du en god portion cacaoglasur og lægger på.

Velbekomme :)

Og husk nu Lotte Heise Give Away ;)

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Laks i fad med kokosmælk....nåh ja, og så lige tirsdagens opgave, uge 25 :)

Torsdag i køkkenet + Pasta med kyllingelever i flødesauce